Page content

Eureka Care Oogdruppels

Een oplossing voor elk oogprobleem

Heeft u last van droge, branderige of vermoeide ogen? De Eureka Care oogdruppels bieden de oplossing!

Eureka Care oogdruppels dame

Vermoeide ogen – Euphrasia

Deze oogdruppels zijn speciaal ontwikkeld voor de vermoeide ogen. Vermoeide ogen herken je door een vertroebeld en wazig zicht, een extreem droog gevoel, soms tranende ogen en dit vaak gepaard gaande met hoofdpijn.

Eureka Care Oogdruppels Euphrasia doosje

Inhoud: 10 ml – CNK 3633-989

Deze soort oogaandoening komt vaak voor bij 20-45 jarigen als gevolg van langdurige fixatie. Deze doelgroep wordt namelijk vaak blootgesteld aan computerschermen, boeken, cursussen,… Dit is enorm slecht voor je ogen omdat ze zich lange tijd moeten concentreren op een zelfde afstand en ogen hebben juist wat afwisseling nodig. Door die eentonigheid worden je ogen vaak snel moe. Vooral het langdurig kijken naar een beeldscherm is zeer slecht voor de ogen. Je gaat namelijk minder gaan knipperen met je ogen als je naar een beeldscherm kijkt, waardoor de ogen sneller uitgedroogd en vermoeid raken!

Oogvermoeidheid kan eenvoudig voorkomen worden als je met de volgende tips rekening houdt:

 • Kijk niet te lang aan één stuk naar een beeldscherm; als het echt niet anders kan, las je best regelmatig een pauze in
 • Enkele praktische aanpassingen aan de werkplaats: minder kunstlicht, de airco wat minder zetten (liefst helemaal uitzetten) en kiezen om een raam open te zetten is een veel beter en gezonder alternatief!

De oogdruppels van Eureka Care op basis van Euphrasia zonder bewaarmiddelen verfrissen en verzachten de vermoeide ogen al na het eerste gebruik en zorgen voor een langdurig aangenaam en comfortabel gevoel.

Droge ogen – Hyaluron

De Eureka Care oogdruppels op basis van Hyaluron zijn geschikt voor droge ogen. Droge ogen worden gekenmerkt door branderigheid, vermoeidheid, een zanderig of korrelig en soms stekend gevoel, net alsof er iets in je oog zit.

Eureka Care Oogdruppels Hyaluron doosje

Inhoud: 10 ml – CNK 3633-971

De oorzaak van droge ogen is net als bij vermoeide ogen onder andere te vinden in de langdurige blootstelling aan allerlei beeldschermen. Droge ogen kunnen echter ook een bijwerking zijn van bepaalde medicatie. Andere oorzaken kunnen zijn te weinig of slechte knipperbewegingen, waardoor de traanfilm niet in gelijke mate over het oog wordt verdeeld.

Tips om droge ogen aan te pakken:

 • Verbeter de luchtvochtigheid in uw thuisomgeving met behulp van waterbakken in de buurt van de verwarming te plaatsen of door een luchtbevochtiger aan te schaffen
 • Vermijd uitdroging door de wind. Draag daarom altijd een (zonne)bril als je naar buiten gaat
 • Drink voldoende water
 • Contactlenzen kunnen ook een boosdoener zijn; probeer daarom zoveel mogelijk uw contactlenzen af te wisselen met uw bril , dit zorgt voor minder irritatie en minder uitdroging

De Eureka Care oogdruppels voor droge ogen werken op basis van Hyaluron. Deze stof uit de natuur komt ook overal in ons lichaam voor waar vocht wordt opgeslagen. Het Hyaluronzuur zorgt hierbij voor een soepel en vochtig laagje dat zich over het oog vormt, zonder dat daarbij het gezichtsvermogen afneemt. De ogen voelen meteen frisser en zachter aan. Bovendien zorgt het Hyaluronzuur ervoor dat traanvocht minder snel verdampt. Eén druppel Eureka Care Hyaluron oogdruppels in elk oog volstaat al om de ogen van een langdurig aangenaam gevoel te voorzien.

Geïrriteerde ogen – Dexpanthenol Prov. B5

De Eureka Care oogdruppels op basis van Dexpanthenol zijn ideaal voor de behandeling van geïrriteerde ogen. Geïrriteerde ogen zijn vaak rood, kunnen jeuken, droog aanvoelen en zelfs het gevoel geven dat er zich iets in het oog bevindt, wat soms een pijnlijk en hinderlijk gevoel kan teweegbrengen. Je bent geneigd om in je ogen te wrijven, maar dit maakt de irritatie alleen maar erger.

Eureka Care Oogdruppels Dexpanthenol-Provitamine B5 doosje

Inhoud: 15 ml – CNK 3633-997

Geïrriteerde ogen worden vaak veroorzaakt door kleine bloedvaatjes in het oogwit die zich uitzetten. De irritatie kan ook optreden ten gevolge van allergie, rook of door irriterende stoffen, zoals make-up, die in het oog terechtkomen.

Tips tegen geïrriteerde ogen:

 • Lichte irritatie kan eenvoudig voorkomen worden door alvast irriterende stoffen zoals oogmake-up, sigarettenrook te vermijden
 • Verbeter de luchtvochtigheid in huis door de airco of verwarming niet te hoog te zetten of, beter nog, volledig uit te schakelen; op die manier blijft de luchtvochtigheid gegarandeerd
 • Draag bij het naar buiten gaan altijd een bril, deze beschermt de ogen tegen irriterende stoffen en voorkomt uitdroging
 • Extra vitamine A innemen doet ook wonderen, vitamine A kan men in vlees, vis, zuivelproducten en eidooiers vinden

De Eureka Care Dexpanthenol oogdruppels, speciaal ontwikkeld voor geïrriteerde ogen, hebben een uitstekend helende werking op het geïrriteerde oog. Ze zorgen voor een verfrissend en beschermend laagje dat het oog afschermt.

Handige druppelhulp

Eureka Care Druppelhulp doosje NL

CNK 3633-427

De universele Eureka Care Druppelhulp helpt de oogdruppelgebruiker om op een uiterst precieze en adequate wijze de oogdruppels in te brengen. Dit hulpstuk is zeer handig voor angstige patiënten, patiënten die beven en patiënten met motorische problemen.

Met deze oogdruppelhulp gaat het druppelen voortaan vanzelf! Deze oogdruppelhulp is een soort van houder waar men het flesje oogdruppels in kan plaatsen. De oogdruppelhulp van Eureka Care is universeel, wat wil zeggen dat het op bijna alle soorten oogdruppelflesjes past! Hierbij plaatst u het flesje oogdruppels in de houder en vervolgens brengt u het op de juiste wijze naar uw oog om de vloeistof er te laten indruppelen.

Ideaal voor:

 • Angstige patiënten
 • Patiënten die beven
 • Patiënten met motorische problemen

Verkrijgbaar bij de apotheek in België en Luxemburg.