Page content

Hoe kiest Eureka Pharma nieuwe producten

article content

Hoe kiest Eureka Pharma nieuwe producten

Eureka Pharma heeft een goede service hoog in het vaandel staan. Service aan de apothekers is voor ons net zo belangrijk als de verkoop van producten en het op orde houden van ons distributienetwerk. We horen graag waar u behoefte aan heeft en waar we u kunnen helpen. Dit bepaalt voor ons de keuze voor nieuwe leveranciers en nieuwe producten. In de blog vertel ik (Remko Smaak, CEO van Eureka Pharma) u graag hoe we tot onze keuze komen voor nieuwe leveranciers en nieuwe producten die voor u interessant zijn.

Net als onze vertegenwoordigers bezoek ik regelmatig apothekers in België. Eureka Pharma staat apothekers graag bij om hun zaken goed uit te voeren. Daarom praat ik graag met u. Ik hoor uw verhalen over de markt, over de toekomst van het apothekers vak, over uw klanten, over regelgeving, over administratieve zaken, over verkoopproblemen, etc. Ik schreef hier eerder over in mijn blog over geaccepteerde frustraties.

Grote volumes draaien

Zo hoor ik ook graag met welke producten u grote volumes draait. En u wilt graag vaker hogere omzetten met producten waar uw klanten naar vragen. Ik luister naar u en neem uw vragen en wensen mee bij de selectie van nieuwe leveranciers en nieuwe producten. Eureka Pharma blijft vanzelfsprekend onze apothekers trouw en neemt alleen de producten op die uitsluitend via apothekers verkrijgbaar zijn.

Nieuwe leveranciers voor Eureka Pharma

Maandelijks bieden vele nieuwe leveranciers zich aan bij Eureka Pharma. Wij moeten daarom keuzes maken. Van de 20 aanbieders, kunnen we er maximaal 1 in ons gamma opnemen. We houden bij de keus een aantal zaken voor ogen:

  • De producent/leverancier moet een goede marktpositie hebben in het thuisland
  • Het moet gaan om producten die doen wat ze beloven
  • We nemen uitsluitend producten op waar een reële vraag naar is
  • We willen alleen producten die door u makkelijk te verkopen zijn

Goede producten presenteren

Is de voorlopige keuze gemaakt, dan gaan we met het product aan de slag. We gaan het zelf proberen, we laten het anderen proberen. En als er dan deze reactie komt “het valt wel mee” dan gaat het niet door. Dan is het product niet goed genoeg voor onze klanten.

Op die manier gaan we aan de slag. We bespreken de producten met referentie apotheken en voeren testmarketing uit bij eindgebruikers. We kiezen en keuren en pas als we helemaal tevreden zijn, presenteren we onze nieuwe producten aan de apothekers. (Lees meer over onze merken keuze).

Remko Smaak
Het is met bijzonder veel passie dat ik mij dagelijks verdiep in hoe wij apotheken beter kunnen ondersteunen bij het adviseren van hun patiënten met alledaagse kwaaltjes. Dit vertaalt zich vervolgens in producten die doen wat ze beloven, toegankelijk zijn en zeer gemakkelijk in gebruik. Met veel enthousiasme motiveer ik heel Eureka Pharma om zich in te zetten voor één ding: "Het verbeteren van het welzijn van iedereen waar wij mee in aanraking komen."