Page content

Over ons

Twee complementaire geesten

Twee complementaire geesten vonden elkaar in het begin van de jaren negentig, gingen samen studeren en droomden van ondernemen op een “andere” manier. Weg die stropdas, weg dat louter protocol en focus op wat echt belangrijk is: Liefde voor de klant.

Remko Smaak

Eur_0032

“Ondernemen is creëren, enthousiasmeren en samen mét de klant slagen.” – Remko Smaak

Als kind was ik door twee dingen gefascineerd: Muziek en de zakenwereld. De eerste passie resulteerde in een kamer vol Cd’s, een drumstel en een rek met guitaren. De tweede passie was bepalend voor mijn studiekeuze. Zo studeerde ik in 1996 af als Master in de Handelswetenschappen aan de HUB, Brussel. Zo’n 10 jaar lang werkte ik als werknemer in een aantal Sales- en Marketing Divisies in zeer diverse sectoren – van papier tot IT. Ik was inderdaad zoekende. Er was telkens wel een duidelijke rode draad: Het in kaart brengen van irritatiepunten in bestaande markten en het oplossen van die irritaties met sterk vernieuwende producten of een sterk hertekende aanpak. Dit laatste was voor mij het ankerpunt naar Eureka Pharma.

Wendy Lefebvre

Eur_0033

“In een modern farmaceutisch bedrijf draait alles om efficiëntie en nauwkeurigheid.” –  Wendy Lefebvre

Al heel jong was ik gefascineerd door wetenschap, geen wonder dat mijn lievelingsvak later chemie werd. Toen het middelbaar ten einde liep, was farmaceutische wetenschappen een logische keuze. De studie Farmacie aan de K.U. Leuven voelde aan als thuiskomen en ik heb er geen dag spijt van gehad. Na mijn studie stond ik enkele dagen later al achter de toog in een apotheek. Gebeten door het ondernemen maakte ik na twee jaar de overstap naar ICP (later overgenomen door Omega Pharma). Hier had ik de kans om een MBA te volgen aan de Vlerick business school, om vervolgens te starten met een eigen bedrijf.

Twee werden één

“Complementariteit in de extreme zin van het woord”

Eigenlijk was de stap voor ons heel logisch om samen te gaan ondernemen. Na 15 jaar vriendschap ken je elkaar door en door. Zo is bij ons het talent van de ene het pijnpunt van de andere. Op die manier sluit je elke vorm van interne concurrentie uit en bouw je een organisatie die gestoeld is op elkaars sterktes. Dit definieert de ziel en bepaalt de kracht van Eureka Pharma!

Eureka Pharma

Eureka Pharma wil een farmaceutische voorbeeldorganisatie zijn op gebied van Service, Loyaliteit en Attitude.

Exclusief bij apotheken

De core business van Eureka Pharma is het produceren en commercialiseren van voorschriftvrije producten exclusief bij apotheken. We doen dit sinds 2006 en in heel de Belux. Ondertussen hebben we al meer dan 2.000 apothekers als tevreden klanten. Hiervoor zijn we heel dankbaar en het motiveert ons om elke dag het beste van onszelf te geven!

Enthousiasme

Als we iets doen, dan willen we dat goed doen. En doorspekt met enthousiasme gaan we steevast samen met de apothekers op zoek naar wat wij “geaccepteerde frustraties” noemen. Dit zijn producten die net wel of net niet goed (genoeg) beantwoorden aan de verwachting van de apotheker en/of zijn patiënt. Het is hier dat voor ons de zoektocht begint. Drie mooie voorbeelden hiervan zijn:

  1. Otosan Oordruppels – Oordruppels bij oorpijn, zonder voorschrift
  2. Miradent Xylitol Kauwgom – Meer dan 1.000.000 stuks verkocht sinds 2007
  3. Aboca Sollievo – Ondersteunt de intestinale transit op een veilige manier

Positivisme

Voor Eureka Pharma is er maar één richting en dat is samen met de apotheker en diens patiënt vooruit. Het is vanuit deze positieve houding dat ons team van gemotiveerde vertegenwoordigers elke dag de apotheken bezoeken, enthousiasmeren en trainen. Tegelijkertijd staat onze backoffice elke werkdag van de week klaar voor al uw administratieve vragen.

Authenticiteit

Bij Eureka Pharma gaat het om mensen en daarom ruilden wij op dag één de stropdas om voor authenticiteit. We zijn oprecht begaan met het welzijn van de apothekers, de patiënt, ons personeel, onze leveranciers alsook dat van iedereen in onze naaste omgeving. Eureka Pharma ontwikkelingshulp aide au tiers mondeZo vinden producten die niet meer verkoopbaar zijn wegens bijvoorbeeld een te korte vervaldatum hun weg naar de ontwikkelingshulp in onder andere Zuid-Soedan en Roemenië.

Customer Delight Management

De apotheker wordt elke dag geconfronteerd met een overvolle agenda en tijdsgebrek. Bij Eureka Pharma is onze ambitie de verwachtingen te overtreffen op de punten die voor de apotheker specifiek belangrijk zijn. Tevredenheid bij onze klanten is voor ons geen einddoel, maar het vertrekpunt om te excelleren naar Delight!

Missie

Eureka Pharma wil jou ondersteunen bij het oplossen en voorkomen van alledaagse kwaaltjes. Hiervoor werken wij exclusief samen met apothekers en hebben wij een uitgebreid gamma voorschriftvrije gezondheidsproducten. Ons team in Kuurne en onze enthousiaste collega’s op de baan zetten zich hier elke dag de volle 100% voor in.

Visie

De levensduur van mensen neemt toe. De ondersteuning vanuit de medische wereld speelt hierin een positieve rol. De betrokkenheid van mensen in hun eigen welzijn en het bewustzijn van het belang van een gezonde levensstijl wordt hoe langer hoe prominenter. De groei van de OTC sector alsook de parafarmacie laat zich in belangrijke mate hierdoor verklaren.

In de apotheek ziet men de afgelopen 10 jaar ook een belangrijke expansie van het voorschriftvrije gedeelte van het assortiment. Dit met een sterke nadruk op parafarmacie.

Eureka Pharma is sterk overtuigd dat het een sterke groei kan realiseren de komende 10 jaar door zich te blijven focussen op parafarmaceutische producten die doen wat ze beloven en een resultaat zijn van reële tekortkomingen in het huidige marktaanbod.

Strategie

De kernstrategie van Eureka Pharma is:

  • Focus op parafarmaceutische producten van hoogstaand niveau,
  • Die een oplossing bieden voor alledaagse kwaaltjes van patiënten
  • Loyaliteit aan het apothekersnetwerk in België en Luxemburg.

Eureka Pharma wil een voorbeeldorganisatie zijn op drie vlakken:

  • Service
  • Loyaliteit
  • Attitude

Neem contact op met Eureka Pharma!

Contact