Page content

Remko Smaak over Eureka Pharma

article content

Remko Smaak over Eureka Pharma

Eureka Pharma, leverancier voor de Belux apotheekmarkt. Een sterk groeiend bedrijf met de voeten vast in de grond. Laat ik mij aan u voorstellen. Ik ben Remko Smaak, één van de twee oprichters en CEOs van Eureka Pharma. Samen met mijn schoonbroer Wendy Lefebvre begon ik in 2005 het bedrijf Eureka Pharma. Eureka Pharma is inmiddels uitgegroeid tot een stevig distributienetwerk voor apothekers. We onderscheiden ons door een goed doordachte ondersteuning en praktische service. Voor alle apothekers. Laat ik u hierbij meenemen in de geschiedenis en filosofie van Eureka Pharma, het bedrijf waarin ik al jaren dagelijks met veel trots en plezier werk.

Eureka Pharma startte met de voorbereidingen in 2005, waarna we op 2 januari 2006 officieel zijn begonnen. Inmiddels zijn we een bedrijf dat meer dan 100 producten distribueert. Dagelijks zijn onze vertegenwoordigers op pad om u onze producten en bijbehorende show materialen aan te bieden.

Eigen onderscheidende kenmerken maken

Ik studeerde handelswetenschappen en werkte daarna 15 jaar in het bedrijfsleven. Het waren mooie functies. Als werknemer werk je in een bestaande structuur en werk je mee in het netwerk. Daar is op zich niets mis mee, maar ik wilde zelf creëren. Zelf een distributie netwerk opzetten, met eigen onderscheidende kenmerken. Kenmerken die ik belangrijk vind. En waar ik mijn enthousiasme in kwijt kan. De farmaceutische sector leent zich prima voor een zich onderscheidend distributie netwerk.

Samen met Wendy Lefebvre

Mijn zwager en medeoprichter Wendy Lefebvre studeerde farmacie en is apotheker. Wendy Lefebvre behaalde zijn apothekersdiploma aan de Universiteit van Leuven en vulde dit aan met een MBA aan de Vlerick Leuven Gent Management School. Hij werkte in verschillende apotheken, stond aan het hoofd van het marketingdepartement bij 2Care (een divisie van Omega Pharma) en daarna bij Biodynamics.Eureka Pharma Wendy Lefebvre

Hij heeft een uitgebreide product- en marktkennis en een accuraat begrip van de regulerende en Belgische wetgeving over farmaceutische en cosmetische producten alsook over die van medische hulpmiddelen. De ontwikkeling en introductie van marktgeoriënteerde productlijnen is altijd zijn hoofdactiviteit geweest.

Zorg en welzijn

Wendy en ik wilde ons bezighouden met zorg en welzijn van de naaste omgeving. Vanuit vriendschap en familieband kozen we voor deze ideale samenwerking die tot op heden duurt.

Miradent, onze eerste producten

Onze eerste producten kozen we met zorg. Miradent brengt een groot aantal mondhygiëne producten op de markt waar vraag naar is en die bekend staan om de uitstekende en meetbare effecten. We begonnen met een salesboek in Powerpoint met een aantal producten van Miradent en een glijmiddel en gingen aan de slag. Onze werkwijze sloeg aan. Oprechte enthousiasme, oprechte aandacht voor de apothekers en uiteraard uitstekende producten brachten ons daar waar we nu zijn. Met meer dan 100 producten en uitstekende merken in ons netwerk.

Keuze voor producten waar vraag naar is

Belangrijk in onze bedrijfsfilosofie is de keuze voor producten waar vraag naar is. Producten die zich in een groeimarkt bevinden. Onze filosofie is deze: we werken alleen met producten die doen wat ze beloven. We zoeken en vinden natuurlijke producten die met de efficiëntie en snelheid van reguliere medicijnen werken.

Markt is volop in beweging

En we zijn nog lang niet klaar. Eureka Pharma is niet een bedrijf dat de handen over elkaar slaat en achterover leunt. Patiënten veranderen, zijn steeds beter geïnformeerd en de markt is volop in beweging. En Eureka Pharma verandert mee, past zich aan en blijft zich inzetten om u als apotheker te informeren. Met nieuwe producten, nieuwe merken en de service die u van ons inmiddels gewend bent. Wilt u meer weten over onze bedrijfsfilosofie en wie wij zijn? Lees hier meer over de mensen achter Eureka Pharma.

Reacties en opmerkingen meer dan welkom

Wilt u ons spreken, een reactie geven of een bezoek van ons ontvangen? Laat uw reactie hieronder achter en we nemen contact op.

Remko Smaak
Het is met bijzonder veel passie dat ik mij dagelijks verdiep in hoe wij apotheken beter kunnen ondersteunen bij het adviseren van hun patiënten met alledaagse kwaaltjes. Dit vertaalt zich vervolgens in producten die doen wat ze beloven, toegankelijk zijn en zeer gemakkelijk in gebruik. Met veel enthousiasme motiveer ik heel Eureka Pharma om zich in te zetten voor één ding: "Het verbeteren van het welzijn van iedereen waar wij mee in aanraking komen."